children learning typing

Egész évben folytatódik a Skool oktatási programja, amelyben kizárólag fiatal lányoknak adnak programozási alapképzést, hátha jobban megszeretik az informatikát. A nyári próbaidőszakban mi is leteszteltük a vállalatoknál tartott tanórákat, melyeknek nem az a céljuk, hogy később mindenki programozói állást vállaljon. Már az is jó eredmény, ha a kisgyermekek látják, milyen ez a meló.

A folytatáshoz újabb cégek csatlakoztak: az első őszi előadás szeptember 6-án az Ericsson Magyarországnál lesz, ahol 14-16 éves lányok fejleszthetnek saját mobilalkalmazást a cég munkatársainak segítségével.

A Skool programjának egyébként éppen az a lényege, hogy sokkal jobb a tanár-diák arány, mint az iskolai tanórákon. Általában 2-3 gyermekre jut egy-egy segítő, tehát biztosan mindegyik gyermek fel tudja tenni a kérdéseit, és nagy eséllyel választ is kap azokra.

A Prezi is csatlakozott a támogatóhoz, a korábbi Coding Girls nevű programját folytatja szeptembertől a Skool szervezésében. Ez a 16 éves korosztály számára nyújt 10 hetes, heti két alkalmas foglalkozásokat.

A Skool projektjét a Facebook oldalukon lehet nyomon követni.

Forrás: Index

2014. szeptember 8. 16:00 | Nők és infokommunikáció