uj-kezdemenyezes

Minden száz középiskolás lányból csak egyetlen fő érdeklődik a számítástechnika, illetve programozás iránt, diplomát pedig csak minden kétszázadik női hallgató szerez informatikai szakon – ami a Google szerint nagy baj. A cég ezért a héten egy olyan új kezdeményezést jelentett be, amelynek célja kifejezetten a gyengébb nem érdeklődésének felkeltése az informatika világa iránt, és annak elősegítése, hogy közülük minél többen váljanak szakemberekké ezen a területen.

A “Made with Code” ennek érdekében számos módon támogatja a nőket és lányokat. A magától értetődő oktatóanyagok mellett az oldalon számos inspirációs videó is megtalálható, amelyekben a számítástechnika területén tevékeny, illetve ott jelentős sikereket elért nők mutatják be magukat és azt, hogy mivel foglalkoznak, illetve miket csináltak. Más anyagok ugyanakkor kifejezetten “lányos” dolgok (például 3D-s printerrel kinyomtatható karkötők terveinek) segítségével próbálják meg a fiatal hölgyeket az informatika bűvkörébe vonzani.

A Google ezen kívül az Egyesült Államokban egy ösztöndíjprogramot is indít a kezdeményezés keretében, aminek célja értelemszerűen az arra érdemes, informatika iránt érdeklődő lányok tanulmányainak támogatása lesz. A kezdeményezésre a Google a tervek szerint az elkövetkező évben összesen 50 millió dollárt (tehát kb. 11 milliárd forintot) költ majd.

Forrás: prog.hu

2014. június 27. 11:00 | Kezdő, Nők és infokommunikáció