Network cable connected to a switch

Az Ookla, a világ egyik vezető szélessávú internet-diagnosztikai cége közzétette a magyar települések tételes listáját, amelyről leolvasható, hol milyen kapacitású valós sávszélesség érhető el. A lista különlegessége, hogy ebben nem a névlegesen elérhető (maximális) sebesség, hanem a valós adatok szerint szerepelnek a városok.

A lista élén Nagytarcsa, Százhalombatta és Vecsés végzett, 100 Mbps körüli eredményekkel. A sereghajtók Oroszlány, Miskolc és Szolnok, ahol még a 40 Mpbs-t sem éri el az internetkapcsolat sebessége. 

A cég a világ összes országáról közzétett adatokat, ahol elérhető az internet. Az országok közötti összehasonlításban Az átlagos magyarországi letöltési sebesség 33,2 Mbps – mindezt közel félmillió magyar mérésből átlagolta az Ookla által üzemeltetett netindex.com nevű oldal. Ezzel Magyarország az előkelő 21. helyen áll az országok rangsorában.

A saját, otthoni netetek valós sebességét is ellenőrizhetitek itt egy kattintással. Ezzel a Hvg.hu által felfedezett appal pedig a mobilnetetek sebességét tesztelhetitek.

Forrás: Szeretlek Magyarország

2014. szeptember 22. 12:55 | Digitális írástudás, Kezdő