Infoter_konf_2015_fejlec_google

Jótékonysági borárveréssel és ifjúságpolitikusok kerekasztal-beszélgetésével kezdődött meg szerdán az 5. Infotér Konferencia Balatonfüreden. Az infokommunikációs szakterület háromnapos tanácskozásának megnyitóján Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára köszöntötte a vendégeket. Partnerséget ajánlva rövid beszédében kiemelte, “az államtitkárság számít a szakma értékteremtő és értékőrző gondolataira”.

Biró Albert, az Informatika a Társadalomért Egyesület felügyelőbizottsági elnöke elmondta, hogy a háromnapos konferencián kormányzati, vállalati és civil szereplők vitatják meg a szakterület aktuális kérdéseit. Felelevenítette rendezvény elmúlt öt évét, melynek legfontosabb hozadékaként az egymás iránt kialakult bizalmat emelte ki.

A hivatalos megnyitót megelőzően “Mit kínál ma a fiataloknak Magyarország” címmel Böröcz László, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, valamint Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalícióval együttműködő Ifjú Demokraták elnöke részvételével rendeztek kerekasztal-beszélgetést. Mindhárman kifejtették véleményüket arról, hogy milyen tényezőket látnak vonzónak a közéletben a fiataloknak.

Szóba kerültek az internetadó elleni tüntetések is. Szarvas Koppány Bendegúz ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: “a fiatalok meghúztak egy vonalat, eddig és ne tovább”. Farkas Gergely szerint minden azon múlik, hogy lesz-e folytatás, és a tüntetések adnak-e olyan korosztályos élményt a fiataloknak, mint a 2006-os tüntetések.

Böröcz László szerint hosszú távon nem lesz folytatása a tüntetéseknek, hiszen az októberi tüntetések egy dologra, az internetadóra koncentráltak, és “mivel ebben az ügyben a kérdés lezárult, elfogyott a muníció”.

A konferencia első napja jótékonysági borárveréssel zárult a budapesti Tűzoltó utcai gyermekklinika javára. A gálavacsorán 24 kiváló minőségű borra lehetett licitálni.

Forrás: hirado.hu

Fotó: Google 

2014. november 6. 12:52 | Digitális írástudás, Események, Vezető cikk