Siemens-okos-hallokeszulek1_hirado.hu

A CES-en mutatta be a Siemens az intelligens hallókészülékét, amely nem mellékesen diszkréten irányítható iPhone és Android okostelefonokról egyaránt.  A hallókészülékek egyik – talán legfőbb – problémája, hogy nemigen tudnak különbséget tenni az emberi beszéd és a hasonló vagy azonos frekvenciájú környezeti zaj között, s így gyakran egységesen hangosítják fel mindkettőt.

Viselőjük így semmit sem ért jobban, csak hangosabban közvetíti a fülének az amúgy értelmezhetetlen hangokat a készüléke. Termékünk már nem is hallókészülék, hanem kivételesen intelligens hordható eszköz – jelentette ki Scott Davis, a Siemens Hearing Instruments vezérigazgatója. Automatikusan érzékeli, hogy viselője zajos szobában, szeles utcán vagy autóvezetés közben használja, s az adott szituációnak megfelelően állítja be magát.

Finomhangolás is lehetséges iPhone és Android telefonról. Míg mások csak a szokásos okostelefonos babrálást látják, a felhasználó valójában a hallókészüléket optimalizálja az aktuális környezeti zajokhoz.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

2015. január 8. 12:37 | eEgészségügy