pixie

Korábban már bemutattunk egy olyan eszközt, amellyel bármilyen fontos tárgyat megtalálhat a környezetében, ha nem emlékszik, hová tette, de a Pixie még jobb és olcsóbb.

Zseniális: így találhat meg 4 ezer forintból bármit – hoztuk a hírt 2013 végén, amikor a Tile-t bemutattuk. Az apró eszköz lényege, hogy szinte bármilyen tárgyra elhelyezhető, majd ha nem találja az adott tárgyat, a mobilja megmutatja, hogy hol van – már ha a közelben hagyta. Ugyanilyen a Pixie is, de sokkal kifinomultabb a technikája. Pontosabban mutatja meg a tárgyak helyet, majdhogynem egy virtuális térben, hiszen a lakásban járva mutatja, hogy merre kell fordítani a telefont, hogy a tárgy felé mutasson, majd pedig egy színes X jellel mutatja, hogy pontosan hol találja.

Olcsóbb is, mivel a Tile darabonként 20 dollár, és évente cserélni kell, a Pixie-ből viszont 4 darabos csomagot lehet rendelni ezen az oldalon, ami Magyarországra szállítással 50 dollár (kb. 13 ezer forint), ha pedig több csomagot is rendel, még olcsóbb. Ha több Pixie-t helyez el a lakás fontos tárgyaira, akkor az eszközök egymással is kommunikálnak, így egymáshoz képest is láthatja az eszközök távolságát és elhelyezkedését. Ehhez a Pixie-n kívül a hozzá tartozó androidos vagy iPhone-os alkalmazás, illetve Bluetooth-kapcsolat kell.

Vékonyabb is, mint a Tile, mindössze 3,2 mm, így gyakorlatilag egy pénztárcában sem zavaró a mérete, egy ilyen eszközt pedig legelsőként pont pénztárcára szeretne tenni az ember.

Íme, a működését bemutató videó.

Olcsóbb is, mivel a Tile darabonként 20 dollár, és évente cserélni kell, a Pixie-ből viszont 4 darabos csomagot lehet rendelni ezen az oldalon, ami Magyarországra szállítással 50 dollár (kb. 13 ezer forint), ha pedig több csomagot is rendel, még olcsóbb. Ha több Pixie-t helyez el a lakás fontos tárgyaira, akkor az eszközök egymással is kommunikálnak, így egymáshoz képest is láthatja az eszközök távolságát és elhelyezkedését. Ehhez a Pixie-n kívül a hozzá tartozó androidos vagy iPhone-os alkalmazás, illetve Bluetooth-kapcsolat kell.

Vékonyabb is, mint a Tile, mindössze 3,2 mm, így gyakorlatilag egy pénztárcában sem zavaró a mérete, egy ilyen eszközt pedig legelsőként pont pénztárcára szeretne tenni az ember.

Íme, a működését bemutató videó.

Forrás: HVG
Fotó: Pixie

2015. február 4. 15:35 | Még több informatika