image (28)

Egy ügyes Chrome-bővítmény lehetővé teszi, hogy lássuk, követik-e a nekünk küldött elektronikus leveleket. Jó pár program szolgál arra, hogy nyomon lehessen követni az e-maileket, például azt, hogy a címzett megnyitotta-e azt. (Itt például talál egy ilyen, ingyenes megoldást.)  

A marketingcégek szívesen élnek is az ilyesfajta eszközökkel, hiszen így láthatják, hogy mennyire sikeres egy-egy levélkampány, de sok magánszemély is használja. Az ilyen e-mail-követők a legnagyobb titokban dolgoziknak, így az érintettek a fogadó oldalon nem is tudják, hogy valójában figyelik őket.

Egy Chrome-bővítménynek köszönhetően azonban ennek immár vége. Az UglyEmail együtt dolgozik a Gmaillel, és tulajdonképpen csak egyetlen, ám annál fontosabb feladata van: informálni a Gmail-fiók tulajdonosát arról, hogy olyan levelet kapott, amelyet a távolból figyelnek.

A bővítmény innen tölthető le, és a Hozzáadás gombra kattintva telepíthető. A továbbiakban minden olyan e-mailnél, amelynek a kinyitását figyelik, egy szemet mutató ikon jelenik meg. Ezután a mi dolgunk, hogy eldöntsük, ennek ellenére megnyitjuk-e a levelet, vagy inkább töröljük.

A pluginnek készül a Firefoxra és a Safarira írt változata is.

Forrás: HVG
Fotó: UglyEmail

2015. március 30. 07:23 | Biztonságos internetezés