image (25)

A kisgyerekek betegségekor a szülők szinte alig tudnak éjszakánként aludni, hiszen folyamatosan mérni kell, hogy lázas-e a gyermek ,vagy sem, de a gondozásra szoruló idős emberek esetén is hasonló tortúrától kímélhet meg bárkit ez a magyar fejlesztésű hőmérő.

Az okos eszközök világában nem okoz meglepetést, hogy okos hőmérő is létezik, ennél viszont fontosabb, hogy a STEMP egy magyar találmány, amely ígéretes jövő előtt áll. Az apró eszköz lényege, hogy egy ragtapaszhoz illeszthető, amit a gyermekek vagy idős, ellátást igénylő emberek testére kell helyezni.

A STEMP-hez kapcsolódó mobil alkalmazás és a Bluetooth-kapcsolat révén az okostelefonon a szülő vagy a gondozó bármikor láthatja, hogy épp milyen az illető testhőmérséklete, illetve egy grafikán láthatja, hogy miként alakult a láz vagy a hőemelkedés.

A mobilokra értesítést is lehet kérni, hogy bizonyos időközönként figyelmeztessen és megmutassa az aktuális testhőmérsékletet, illetve akkor is jelez, ha az egy beállított testhőmérsékletet elér a beteg. Az apró eszköz fél óra alatt feltölthető, amivel 30 napig bírja, ráadásul vízálló.

Ez a projekt még nem valósult meg, ugyanis az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon gyűjtik a tőkét, azaz a megrendeléseket ahhoz, hogy elinduljon a tömeggyártás. Ehhez 25 ezer dollárra van szükségük a fejlesztőknek, ebből cikkünk írásakor már 10 ezer összegyűlt, a hiányzó pénz összegyűjtésére 26 nap maradt. A STEMP most 25 dollárért rendelhető, később 40 dollárba (kb. 11 ezer forintba kerül majd.

Forrás: HVG
Fotó: Indiegogo

2015. március 20. 09:05 | eEgészségügy