image (21)

Egy magyar fejlesztő Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető fotós alkalmazásával sokkal többet hozhatunk ki képeinkből, mint egy menő filterrel: hangulatosabbá is tehetjük őket saját hangunkkal vagy egy slágerrel, méghozzá gyorsan és egyszerűen.

Magyar Miklós remek munkát végzett a Feelit fejlesztésekor, de már maga az ötlet is nagyon tetszik nekünk: a megosztott fotókat zenével vagy hangfelvétellel lehet sokkal hangulatosabbá tenni. A mindezt lehetővé alkalmazás Androidra és iPhone-ra is ingyen letölthető, és ha nemzetközi szinten is felkapják, szerintünk óriási sikere lehet.

Ez azért is mondjuk, mert nagyon egyszerű használni. Az e-mailes vagy facebookos regisztráció után ki kell választani a galériából, hogy melyik képet szeretnénk használni, de az appon belül is el lehet készíteni a fotót. Ha ez megvan, akkor felvehetünk bármit – mondhatunk valamit, vagy csak rögzítjük a környezetünk hangjait –, de azt is lehet választani, hogy egy zene részletével tesszük a képet érdekesebbé. Itt is választhatunk a mobilunkra le/feltöltött számaink közül, iPhone-on pedig még az a lehetőség is megvan, hogy az iTunes-on elérhető zenékből válogassunk és azokból használjunk fel egy részletet.

Innen már ugyanúgy működik, mint az Instagram: a varázspálca ikont megérintve megjelenik néhány filter, amellyel még hatásosabbá lehet tenni a már hanggal felszerelt fotót, ha pedig kész vagyunk, szöveggel és hashtag használatával is megoszthatjuk a végeredményt, amelyet lájkolni és kommentálni is lehet. Aki hallani akarja a képhez választott zenét vagy hangfelvételt, minden fotónál meg kell nyomnia a lejátszás ikont. Sőt, akinek tetszik a zene és Spotify-t is használ, egy érintés után meghallgathatja a fotóhoz csatolt számot.


 

Forrás: HVG
Fotó: Magyar Miklós

2015. március 16. 10:28 | Digitális írástudás, Magyar sikerek