Social media button on keyboard

A Facebook Messenger minden egyes újításával bizonyítja, hogy nem csak szimplán üzenetek küldésére és fogadására jó. A felhasználók néhány apró trükkel többet is kihozhatnak az alkalmazásból, mint gondolnák, ezeket mutatjuk most be.

Mivel az önálló platformmá váló Facebook Messengert már ki sem lehet kerülni, ha mobilon akarunk üzenetet küldeni a közösségi oldalon elérhető ismerőseinknek, igen jól jöhet néhány apró, sokaknak fel sem tűnő tipp az alkalmazás használatához.

Az egyik leghasznosabb a Ne zavarj opció, ugyanis az új üzenetekről kikapcsolhatók egy időre az értesítések. Ehhez az alkalmazáson belül a Beállítások lehetőséget kell választani, majd azÉrtesítések lehetőséget kell megnyomni. Ekkor a képen látható lehetőségek jelennek meg: 15 percre, valamint 1, 8 és 24 órára ki lehet kapcsolni a messengeres értesítéseket.

Vannak, akiknél még most sem frissült teljesen a Messenger alkalmazás, és vannak, akik nem biztos, hogy értik, pontosan melyik jel mit is jelent az üzenetek végén a jobb alsó sarokban.

Ez a négy ikon látható, ha mi írunk üzenetet. Az üres kör azt jelképezi, hogy az üzenet küldése folyamatban van. A pipás kör azt jelzi, hogy az üzenetet elküldte a Messenger, ha pedig beszíneződik, akkor a címzett meg is kapta. Ha az üzenet alatt a címzett profilképének kicsinyített verzióját látjuk, akkor a címzett már látta is az üzenetet.

Ha valaki egyébként el szeretné kerülni, hogy ismerősei lássák, hogy elolvasta-e az üzeneteket, akkor ezt a kiegészítőt töltse le.

A kapott vagy küldött üzenetekkel három dolgot is kezdhetünk, ha hosszan rajta tartjuk az ujjunkat a szövegbuborékon. Ekkor ugyanis megjelenik a Másolás (vágólapra helyezzük a szöveget és bárhová bemásolhatjuk), a Törlés és a Továbbítás lehetősége, utóbbi megnyomásakor azonnal megjelenik a messengeres kontaktlistánk, onnan valakit kiválasztva máris továbbküldhető a megjelölt üzenet.

A csoportos üzeneteinket gyorsan átláthatjuk, ha alul a Csoportok lehetőséget választjuk, de ami ennél is fontosabb, hogy itt egyszerűbben indíthatunk új csoportos chatelést. A bal felső sarokban ugyanis máris ott a Létrehozás lehetőség, ide kattintva pedig sokszor könnyű dolgunk lesz, ugyanis sorrendben azon ismerőseink listája jelenik meg, akikkel a legtöbbször szoktunk chatelni, így ők villámgyorsan hozzáadhatók a csoporthoz, amelynek természetesen nevet is adhatunk.

Ha a korábbi, üzenetet hosszan érintő trükköt kipróbálja, de nem csak az tűnik fel, amiről írtunk, akkor ne lepődjön meg: ha van olyan ismerőse, aki megosztja a helyzetét az alkalmazással, akkor egy kis térkép is megjelenik, ahol azt látjuk, hogy az adott üzenetet hol küldte el ismerősünk.

Sőt, ha a térképre kattintunk, akkor két lehetőség is megjelenik: egy nagyobb Térképen is megnézhetjük a helyet, illetve Útvonalat is kérhetünk oda.

Ha a Térkép opciót választjuk, akkor a térképen ismét megjelenő üzenetre is kattinthatunk, ez esetben pedig egy műholdképet is láthatunk az üzenetküldés helyszínéről.

Forrás: HVG

2015. június 23. 08:11 | Még több informatika