Application.

A telefonlopás mindennapos a strandokon. Mivel nagy a tömeg, és általában szemtanú sincs, esélytelen, hogy megtaláld a tolvajt. Nem akarod egész nap a pléden ücsörögve őrizni az okostelefonod? Itt van 3+1 tipp, amivel megelőzheted a telefonlopást.

1. tipp: Használd máshol!Ne ott telefonálj vagy facebookozz, ahol a cuccod leraktad! Könnyen kifigyelhetik, milyen menő okostelefonod van, és amíg a vízben pancsolsz, könnyel ellophatják. Vidd magaddal a telefonod a büfébe. Egy jeges limonádé mellett nyugodtan elolvashatod az e-mailjeidet. Ráadásul kisebb az esélye, hogy valaki a büfétől kövessen, és megnézze, hol táborozol.

2. tipp: Ne lássák hova tetted! Ne pakolászd a parton látványosan a telefonod egyik helyről a másikra. Már a bejáratnál, vagy napközbeni használat után a büfében rakd el a telefont a táskába! Ha a kocsiban akarod hagyni, az induláskor rakd a kesztyűtartóba, vagy más nem látható helyre. Így amikor lecuccolsz a parton, már senki nem fogja látni, hogy van nálad egy telefon. Azt meg pláne nem, hogy hova tetted.

3. tipp:Némítsd le!Egy hangosan csörgő strandtáska vagy öltözőszekrény felhívás a telefonlopásra. Hiába raktad biztonságos helyre, a hang alapján könnyen beazonosítható, hol van. Némítsd le a csengőhangot, és kapcsold ki a vibrálást is!

+1 tipp: Használd az Android Eszközkezelőt!Rossz dolog, ha ellopják a telefonodat. De még rosszabb, ha minden adatodhoz hozzáférnek, vagy a nevedben küldenek üzeneteket. Ezt megelőzheted az Android Eszközkezelő használatával, ami a Google ingyenes szolgáltatása. Ehhez engedélyezned kell a használatát a telefonodon. Beállíthatod a telefonod helymeghatározását, így telefonlopás esetén be tudod azonosítani, hol van a készüléked. Ezzel lehet, hogy nem sokra mész, de a távoli zárolás nagyon hasznos funkció. A távoli zárolással a Google fiókodból meg tudod változtatni a billentyűzár kombinációját, vagy törölheted a telefonon lévő adataidat.

Forrás: http://www.dualsimsmartphones.hu/telefonlopas-strandon-31-tipp-amivel-elkerulheted/

2015. június 23. 06:59 | Hasznos linkek