image (73)

A felhőszolgáltatásokat kikerülve, közvetlenül számítógépéről is tud nagyon gyorsan és egyszerűen fájlokat küldeni androidos mobiljára, amennyit csak szeretne. Ha van wifikapcsolata, ehhez csak egy oldalt kell megnyitnia böngészőjében, telefonján pedig egy ingyenes alkalmazást.

A mobil és számítógép közötti linkek és fájlok küldésére már eddig is remek megoldást jelentett a Pushbullet, de a szolgáltatás fejlesztői most egy új alkalmazással rukkoltak elő, amely a fájlküldést még egyszerűbbé, közvetlenné és gyorsabbá teszi. Mindezt úgy, hogy elkerüli a felhőszolgáltatásokat, tehát közvetlenül a számítógép és a mobil között történik az adatáramlás.

Ehhez csak egy wifikapcsolatra van szükség, számítógépen meg kell nyitni ezt az oldalt, az androidos mobilon vagy tableten pedig az ingyen letölthető Portal alkalmazást.

Az oldal tetején látunk egy QR-kódot, amit az alkalmazással be kell szkennelni. Ezt az oldal érzékeli, majd új oldal nyílik meg, ahová a “fogd és vidd” módszerrel az egérrel behúzhatjuk a küldeni kívánt fájlokat. Amint megvan, tapasztalatunk szerint nagyon gyorsan átjönnek a fájlok, amelyeket appon belül is megnézhetünk és megoszthatunk.

Forrás: HVG