Computer classroom

Eredményesen zárult a meglévő, többfunkciós megyei eMagyarország Pontok támogatására szeptemberben kiírt, 20 millió forintos keretösszegű pályázat. A felhívásra a fővárosból és mind a 19 megyéből összesen 65 szervezet jelentkezett. A húsz nyertes között települési önkormányzatok, művelődési intézmények, könyvtárak és helyi non-profit egyesületek egyaránt megtalálhatók.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alatt működő Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) keretében működő eMagyarország Centrum 2014. szeptember 22-én írta ki pályázatát. A Bíráló Bizottság a formai ellenőrzés után a közelmúltban összeült és meghozta döntését a 20 nyertesről.

A pályázaton sikeresen szereplő eMagyarország Pontok egyenként legfeljebb 1 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. Az elnyert forrás ingyenes ismeretterjesztő előadások, helyszíni látogatások megszervezésére, a feladatellátáshoz szükséges informatikai eszközök (pl. asztali számítógép, notebook, tablet és alkatrészeik) beszerzésére fordítható.

A pályázati támogatás az eMagyarország Pontok szolgáltatási színvonalának növelését, az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztését, a digitális készségek népszerűsítését szolgálja.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

 

2014. november 19. 14:17 | Digitális írástudás, Pályázatok, Vezető cikk