30769

A Facebook árnyékában is lehet újat mutatni: a SquareHub alkalmazással a családok egy privát közösségi oldalt kapunk, hogy mindent megoszthassunk szeretteinkkel. A Facebookon ugyan lehet zárt csoportokat is létrehozni, amelyekkel megválogathatjuk, hogy kik között osztunk meg tartalmakat, de ezt az oldalt használjuk sok minden másra is, így nincs olyan érzésünk, hogy ez igazán privát, netán bensőséges lenne.

Ilyen gondolatok vezérelhették a SquareHub megalkotóit is, akik egy mobilra optimalizált közösségi oldallal szolgálnak. A Google Play-ből és App Store-ból is ingyenesen letölthető app direkt családoknak készült, amelynek tagjai bármit megoszthatnak egymással. Ha egy iskolás például ötös dolgozatot ír, a szülei örömére könnyedén feltöltheti a fotót az osztályzatról, de azt is meg lehet beszélni, hogy mit szervezzenek a gyerekek, ha a szülők egyik este nem lesznek otthon.A csoportos üzenetküldés mellett bejelentezhetünk azokra a helyekre, ahol a család járt, de fontos eseményeket is megoszthatunk egymással, ahogy egymás születésnapjára vagy névnapjára is emlékeztet az alkalmazás. Közös élményeket is érdemes az appal megőrizni, amelyeket képpel illusztrálni, lájkolni és kommentálni is lehet. Az alkalmazás fotószerkesztőjével és matricáival vicces képeket is lehet készíteni a család tagjairól.

Ha valaki letölti az alkalmazást, elkészítheti a család profilját, majd a jelszót elküldheti a családtagok is, akiket a Facebook segítségével is meghívhat az app használatára.

Forrás: HVG. hu

2013. november 27. 14:52 | Digitális írástudás, Kezdő