Játékot hirdettünk, amellyel az volt a célunk, hogy a játékosok maguk szolgáljanak példaként arra, hogy bárhol, bármikor, bármilyen életkorban, bármilyen szakmai képzettséggel érdemes elkezdeni az internetezést.

Lapozza végig a röid sztorikat, és látni fogja, az internet használata mindenki számára tartogat élményeket.

Szilárd (32, informatikus)

Internet munkámban, szabadidős tevékenységeimben, valamint a diplomáim megszerzésében segített. Elsősorban az elektronikus közigazgatási ismeretek elsajátításában (e-learning) volt hasznomra.

István (43, gépjárműtechnikus)

Amióta használom, eszközként – sokan célként élik meg a “netezést” ami nem éppen üdvös dolog. Úgy tekintem az internetet, ami segítség céljaim eléréséhez. Hasznomra volt ismereteim bővítésében, távoli ismerősökkel való kapcsolattartásban. Jelenlegi munkám is a világhálóval kapcsolatos.

Erzsébet (49, ápolónő)

Tudok ma családtagjaimmal kommunikálni ingyen. Tudok rendelni különféle termékeket.Tudok filmeket megnézni, zenét hallgatni, híreket elolvasni. Időképet naponta több alkalommal meg tudom tekinteni. A kis unokámmal közösen nézhetünk mesét az interneten. Recepteket is szoktam letölteni az internetről.

Imre (63, nyugdíjas)

Tudok a rokonaimmal beszélgetni az internet segítségével.

Balázs (22, tanuló)

Rengeteg emberrel ismerkedtem meg az ország/világ különböző pontjairól. Hasznos tanulmányaim könnyebb megértésében. Több használati tárgyamat is netről rendeltem, vásároltam aukcióról is. Banki ügyeimet kényelmesen tudom intézni, és a vonatjegyemet is megtudom venni neten keresztül.

Tamás (21, tanuló)

Leginkább az országban akkor frissen befutó közösségi portálok megjelenése, a barátokkal, távoli ismerősökkel való kapcsolattartás. Sokat köszönhetünk ezeknek a portáloknak, se határok se tengerek nem állhatnak a régi barátságok útjába. Ezek kívül gördülékenyebbé teszi az egyetemi tanulmányokat is.

Attila (49, rakodó/szemetes /)

A világ eseményeiről pillanatok alatt tájékoztat.Barátaim,rokonaim napi kapcsolattartását nagyon segíti.Az életem minden területénél hasznos információval lát el. Állás, munkahely keresésnél, önéletrajz , levelezés területén szinte már nélkülözhetetlen.

Tibor (24, közalkalmazott)

Az iskolában való dolgozatok, tételek kidolgozásában segített az internet, valamint a szüleimmel való kapcsolattartásban, mivel már 5 éve távol vagyok tőlük. 🙁

Tamás (39, géplakatos)

Az internet segít nekünk a családdal és ismerősökkel való kapcsolattartásban,gyerekeknek iskolai munkában,háztartásban,pihenésben,szórakozásban,adás-vételben,és nem utolsó sorban a Skype segítségével sikerült egy idős ember életben tartása a mentők kiérkezéséig.

Ferenc (29, egyéni vállalkozó)

Amiben nekem a legtöbbet segített az az hogy tudom tartani a kapcsolatot a messzebb élő barátokkal ismerősökkel, manapság meg a munkában nélkülözhetetlen e-mail-on bonyolított rajzok fogadása, konzultációk lebonyolítása. Ha éppen nem tudunk találkozni a családdal akkor ebben is segítség az internet.