32927

Tíz ujjal, vagy két ujjal gépel? Egy egyszerű internetes oldal segítségével Ön is tesztelheti ingyen, hogy milyen gyorsan és pontosan tud gépelni. Egy perc alatt tesztelhető a gépelési sebessége a 10fastfingers.com oldalon, amelyen különböző nyelveken is kipróbálhatja, hogy milyen gyorsan megy a gépelés.

A teszt során a szövegdobozban megjelenő szavakat kell begépelni, szóközzel elválasztva őket egymástól. A feladata mindössze annyi, hogy egy perc alatt a lehető legtöbb szót pötyögje be.

Ha el is rontotta a gépelést, az sem gond, a program ezt is számolja, az egy perc leteltével pedig kielemzi az eredményeket: megtudhatja, hogy milyen gyorsan tud gépelni, hány szót visz be egy perc alatt (az átlagban ötleütéses szavakkal számoló szó/perc mértékegységben mérve), hány leütése volt egy perc alatt, ezek közül pedig hányszor hibázott.

A magyar gépelési technikáját itt tesztelheti!

Ha nem volt elégedett az eredményével, az oldal a regisztrált felhasználóinak gyakorló felületet is biztosít, amely segít a minél gyorsabb gépelési technika kialakításában.

Forrás: hvg.hu

 

2013. december 6. 15:30 | Egyéb, Kezdő