36159

A Google Research fejlesztői olyan interaktív idővonalat készítettek, melyen az 50-es évektől kezdve pörgethetitek végig azt, mikor, milyen stílusú zenét kedveltek az emberek. Nem csak a statisztikák és adatok szerelmesei fogják imádni. Mindig örülünk annak, amikor a Google Research csapata előrukkol egy-egy újabb fejlesztéssel.

Most a zene szerelmeseinek készítettek olyan interaktív idővonalat, amin végigpörgethetik a zenei stílusok menetelését, az 50-es évektől napjainkig.

Mi volt menő 1960-ban? Leginkább a popzene, de rengetegen hallgattak jazz-t is. A Music Timeline-ból kiderül, hogyan alakult az évek során az egyes stílusok népszerűsége, és az is jól látható, hogy míg az 50-es és 60-as években inkább egy-egy műfaj uralkodott, addig mára egészen kiegyensúlyozottá vált a kép. Az idővonalon egyébként az alapján állapították meg a fejlesztők a stílusok népszerűségét, milyen gyakran fordulnak elő a Google Play Music felhasználóinak könyvtáraiban. Így tehát nyilván nem teljesen tükrözi a valóságot, de átfogó képet adhat a modern zenei műfajok terjedéséről.

A Music Timeline természetesen szorosan kapcsolódik a Play zenei kínálatához, az egyes műfajokhoz ajánlott legfontosabb albumokat két kattintással meg is vásárolhatják az érdeklődők.

Forrás és illusztráció: SocialDaily Magyarország

2014. január 22. 22:02 | eKultúra, Kezdő