71620

Eléggé óvatosan vezet? Nem pazarolja a benzint? Legalább ellenőrizze, van-e mit javítani a vezetési stílusán. A Flo androidos app, ami az egyéni vezetési technikát segít fejleszteni. Használatakor az okostelefont célszerű töltésre tenni, mert a GPS-t használja és meríti az akkumulátort. z applikáció a mobil mozgásérzékelőinek hasznosításával automatikusan elkezd „figyelni”, és rögzíti a ténykedéseinket, ahogy az autó megmozdul.

Mit figyel? A gyorsításokat, a fékezéseket, hogy milyen tempóban vezetünk. Ha úgy érzékeli, hogy hibás vagy nem gazdaságos a vezetéstechnikánk, akkor hanggal azonnal jelez. Ha gazdaságosan sofőrködünk, pontszámokat kapunk. Például, ha egy kanyart lassan közelítünk meg és gyorsan jövünk ki belőle, pontot ad, ha viszont fölöslegesen gyorsítottunk előtte, s hirtelen fékezéssel lassítunk, akkor figyelmeztetés következik. A cél a széndioxid kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás mérséklése.

Mikor vége az aktuális útnak, a Floban vissza lehet nézni a Google Map segítségével, hogy melyik szakaszban hogyan vezettünk.

Az alkalmazás teljesen ingyenes. A fejlesztők tervezik az iOS változat készítését is.

Forrás: hirado.hu

2014. június 5. 08:58 | Digitális írástudás, Kezdő