Jet aircraft after take off  in a spectacular sunset sky

Ma még a felhők fölött repülünk, ám nem kizárt, hogy akár tíz éven belül az ablak nélküli repülőknek köszönhetően a felhők „beúszhatnak” a gép kabinjába.  A tervek szerint a repülőgépek belsejét LED-képernyők borítanák, amelyekre a gép külsejére szerelt kamerák képét vetítenék.

A teljes panoráma ötletének nem mindenki örül, sokan tartanak attól, hogy ilyen világosban az utasok nem tudnak majd pihenni a repülés alatt, a tériszonyban szenvedők pedig egész úton szoronghatnak. A Kossuth Rádió Közelről című műsora Hamvai Gyulát, a világ egyik nagy amerikai repülőgépgyártójának a magyarországi képviselőjét, aktív pilótát kérdezte az ötletről, aki szerint mindez nem futurisztikus elképzelés. Ha nem is néhány éven belül, de az ötlet megvalósítható. Az interjú a forrásra kattintva érhető el.

Hamvai Gyula szerint az, hogy a felhők „beúsznak” a gép kabinjába, sem az utasokat, sem a pilótákat nem zavarja majd. A kellemes látványtól a repülés kényelmesebb lesz, nagyobb biztonságérzetet nyújt majd, hiszen az utasok nem érzik magukat bezárva. A szakember szerint annak a szorongását is oldja majd a felhők látványa, aki fél a repüléstől. Hamvai Gyula hozzátette: ez az újítás a pilótafülkében már régen megvalósult. A kisgépeknél is már ezek a repülőgép kabinok vannak, a pilóták felszállás után ki sem néznek a fülkéből, hiszen a technika lehetővé teszi, hogy anélkül is biztonságosan eljussanak a célállomásra.

Forrás: hirado.hu

2014. november 25. 08:41 | Haladó, Kezdő, Még több informatika