Seats in a theater and opera

Már kaphatók a jegyek a Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági színházi előadására. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a hagyományoknak megfelelően idén ismét megtartja jótékonysági estjét a Vígszínházban, ahol Heltai Jenő: Lumpáciusz Vagabundusz című kétrészes zenés darabja kerül bemutatásra.

2014. december 19. (péntek), 19 óra
Vígszínház
Johann Nepomuk Nestroy – Heltai Jenő: Lumpáciusz Vagabundusz

Heltai Jenő 1943-ban írt verses vígjátéka a magyar költészet és drámairodalom különleges drágaköve, amelyet a Vígszínház színpadán új, mai feldolgozásban láthat a néző. Az eredeti darab Johann Nepomuk Nestroy műve nyomán készült.

Lumpáciusz Vagabundusz, a bohém csavargó ivásra, kártyázásra csábítja a fiatalokat, akik nem törődnek semmivel, csak szórják a pénzt, és dolgozni sem akarnak. Nem lehet rájuk hatni szép szóval, szigorral, erőszakkal sem – nem akarnak jó útra térni, megjavulni. A szülőknek sincs hatalma felettük, talán csak a szerelem tudná visszatéríteni őket a helyes útra, vagy a gazdagság. De vajon mi a helyes út? Az, amit mások mondanak nekünk? Mi a boldogság kulcsa? Kinek a receptje szerint kell élnünk? Három iszákos, lusta fiút próbára tesz a pénz és a szerelem – kérdés, sikerül-e ellenállniuk a csábításnak, vagy kitartanak az ő istenük, a lumpolás istene mellett. Mindenre választ ad a boldog végkicsengés, melyben a hősök megjavulnak, és a borból szódavíz lesz… (Forrás: vigszinhaz.hu.)

A szereplők között megtalálható többek között: Stohl András, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Kerekes József, Danis Lídia.

Rendező: Eszenyi Enikő

Az emelt díjas – 25 000 Ft-os – jegyek megvásárlásával a nézők a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programját támogatják. Az előadás után a vendégek részére a Gyermekmentő Szolgálat fogadást ad.

Mindenkinek a segítségét köszönjük!

 Jegyrendelés:

Gabos Erika

Tel: +36-1-475-7000 vagy 7010

E-mail: gabos@gyermekmento.hu

További információ:

Pethő Zsófia

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Telefon: +36 1475 70 27, +36 30 436 37 67

e-mail: petho@gyermekmento.hu

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

 

2014. november 3. 15:02 | Események, Haladó, Kezdő