image

Ma a Google-n minden huszadik keresés egészségügyi jellegű. A keresőóriás úgy döntött, segít ez ügyben a felhasználóknak. 

Szem előtt tartva, hogy az emberek előszeretettel keresnek egészségügyi problémákra a Google-ben, a keresőóriás a jövőben megkönnyíti a keresést, méghozzá úgy, hogy a Tudáshálóra (Knowledge Graph) alapozva, a keresőoldal jobb oldalán, jól láthatóan kiemeli az orvos-szakértőkkel ellenőriztetett tényeket, linkeket.

Hasonlóképpen működik már a híres emberekre, eseményekre, menetrendre történő keresés, s a jövőben az egészségügyi problémákkal kapcsolatos információkat lehet majd jóval könnyebben elérni ily módon.

Megmutatjuk a jellegzetes tüneteket, a kezelés lehetőségeit, azt, hogy fertőző-e valamelyik betegség, melyik korosztályt érinti, stb. –magyarázza Prem Ramaswami, a Google hivatalos blogján, hozzátéve, hogy akár kiváló minőségű illusztrációk is megjelenhetnek itt, természetesen az illusztrátor engedélyével.

Úgy gondolják, hogy ha a felhasználók azonnal, külön kiemelve megkapják az alapvető információkat egészségügyi problémájukkal kapcsolatban, akkor könnyebben eligazodnak a többi oldalon, jobban megértik az ott leírtakat, s könnyebben eldöntik, hogy kell-e orvoshoz fordulniuk. A Google a Mayo klinika orvos szakértőivel véleményeztet, egy-egy információt akár több orvossal is.

Az új funkció az elkövetkező napokban válik elérhetővé az Egyesült Államokban, majd idővel a többi országban is.

Forrás: HVG
Fotó: Google

2015. február 13. 12:36 | eEgészségügy, Kezdő