image (13)

Bosszantó problémáról számolnak be világszerte a Gmail-felhasználók. A gond a levelező automata kiegészítés funkciójával van, amelyre ha nem figyel valaki oda, könnyen rossz helyen landolhat az e-mail. Némi odafigyeléssel mindez kiküszöbölhető.

A szokásosnál valamivel jobban érdemes odafigyelnie annak, aki Gmailen küld e-mailt mostanában. A TechCrunch beszámolója szerint a sok felhasználói panasz után a Google is megerősítette: gond van a címzett mező automata kiegészítés funkciójával.

A funkció szokásos működése szerint néhány begépelt karakter után automatikusan kiegészíti a címzett nevét/címét, nekünk az első pár karakter begépelése után csak egy Entert kell nyomnunk, és már küldhetjük is a levelet. Az algoritmus önfejlesztő, tehát ha valakinek van három Kovács István, egy Kovalszki Zsanett és egy Kovolov Endre ismerőse, akkor a “kov” karaktersorozat begépelése és az Enter lenyomása után ötük közül a Google azt az embert teszi be címzettnek, akivel leggyakrabban levelezni szoktunk.

Aki sokat e-mailezik, könnyen rányom (a példában a “kov” begépelése után) az Enterre, hiszen megszokta, hogy ilyenkor a megfelelő címzett, például a második Kovács István kerül be a címzett mezőbe. De most nem érdemes megszokásból csináéni: a gmailes hiba miatt a rendszer nem a leggyakoribb címmé egészíti ki a beírt pár karaktert, hanem véletlenszerűen valakire – így az e-mail könnyen rossz címzetthez kerülhet.

A Google közlése szerint tisztában vannak a problémával, és már dolgoznak a javításon.

Forrás: HVG
Fotó: Rammikins

 

2015. február 24. 08:34 | Biztonságos internetezés, Kezdő