asp_620_ad-szkereso

A civilszervezetek rengetegében segít eligazodni az adhat.hu portál. Május 20-ig nyújthatjátok be adóbevallásotokat, ha önadózók vagytok, ami azt is jelenti, hogy most rendelkezhettek az SZJA 1+1%-áról is.

Még mindig csak az adózók alig több mint 50%-a rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-áról, így a fel nem ajánlott összeg az államhoz kerül, a kedvezményezettek pedig jelentős támogatástól esnek el. A korábbi évek statisztikái szerint csak a civil szervezeteknek adható 1%-ból több mint 4 milliárd forint „ragad be”, holott ez az összeg akár a helyi közösségeket is gyarapíthatná, vagy segíthetne éppen zöld ügyeken, hátrányos helyzetű gyerekeknek, s összességében bármi olyan civil szervezet munkáját, ami az adózó számára fontos. Azonban rengeteg szervezet verseng az “egy százalékokért”, és ember legyen a talpán, aki ekkora kínálatban képes eligazodni.

Ebben jelent óriási segítséget az Adhat.hu portál, ahol közel 32.500 szervezetet ismerhettek meg. A legpraktikusabb talán az oldal Szervezetkeresőjének használata, ahol több szempont mellett tevékenységi kör alapján is listázhatjátok a támogatható szervezeteket. Így rákereshettek többek között az állatvédő, oktatási, sport, kulturális, egészségügyi területen működő szervezetekre is, de név alapján is kereshettek a fent lévő szervezetek, egyesületek között. A kereső által kiadott listában az egyes szervezetekre klikkelve részletes adatlap jelenik meg, amin megtaláljátok egyebek mellett a szervezet elérhetőségeit, weblapját, céljait, részletes leírását, és azt is részletesen elolvashatjátok, pontosan mire kérik az adótok 1 százalékát.

Az Adhat.hu egyébként szorosan együttműködik a magyar civilszervezetek közösségével, vagyis a Macival. Az oldalon az 1% mellett más lehetőségeket is találtok, és támogatásra váró civilszervezetek is regisztrálhatnak.

Forrás: Szeretlek Magyarország
Fotó: Szeretlek Magyarország