Button keypad settings with wrench and gear symbol.

Meghálálja magát a néhány másodperc alatt elvégezhető beállítás: ha elvégzi, sokkal gyorsabban töltődnek majd be a weboldalak a Firefox böngészőben. Ha más programot használ, akkor is megérhet egy próbát: lehet, hogy a beállítással a Firefox gyorsabb lesz majd, mint a mostani böngészője.

A Firefox böngészőt készítő Mozilla egyik volt szoftverfejlesztője és egy kutató informatikus jöttek rá, hogy a tracking cookie-k, azaz a weboldalak által használt nyomkövető kódsorok fogadásának letiltásával átlagosan 44 százalékkal csökkenthető a weboldalak betöltődési ideje. Ráadásul, a Lifehacker beszámolója szerint olyan weboldal is van, amely 90 százalékkal gyorsabban (tehát tizedannyi idő alatt) töltődik majd be azoknál, akik elvégzik a beállítást. Ezzel összefüggésben további előny – főleg a forgalmi keretes mobilnetet használóknak –, hogy 39 százalékkal csökken majd az adatforgalom.

Ehhez az alábbi lépéseket kell megtenni.

1) Írja be a böngésző címsorába azt, hogy about:config

2) Vegye tudomásul a figyelmeztetést, kattintson az “Óvatos leszek, megígérem!” gombra

3) Rengeteg értelmetlennek tűnő sor jelenik majd meg, a keresőmezőben keressen rá a privacy.trackingprotection.enabled kifejezésre

4) Kattintson rá kétszer a feliratot tartalmazó sorra, így a sor végén lévő érték “true”-ra vált

5) Zárja be a beállítós böngészőfület, és élvezze a sokkal gyorsabban betöltődő weboldalakat

Forrás: HVG

2015. május 28. 11:53 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő, Még több informatika