baby with laptop

Semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni az internetre a gyerekről, mert az sérti a jogait. A felelős internethasználatra figyelmeztet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnmegelőzési Osztályának vezetője.

Németh Ágnes az M1 aktuális csatorna szombati műsorában kijelentette: nemcsak a gyermekeket, hanem a felnőtteket is meg kell tanítani a felelős internethasználatra és tudomásul kell venni, hogy nem minden igaz, ami a világhálón feltűnik.  Példaként bevásárlóközpontokból elvitt gyermekeket említett, utalva arra, hogy ilyen történetek időről időre előkerülnek, miközben évekkel ezelőtt is bizonyossá vált, hogy nem igazak.

Az eltűnt emberekről a közösségi portálon terjedő hírekkel kapcsolatban azt javasolta, hogy mindenki nézze meg a rendőrség hivatalos oldalát, a police.hu-t és győződjön meg róla, hogy valóban eltűnt-e valaki. Amikor eljárás indul és elkövetőt keresnek, az ugyancsak megjelenik ott is – tette hozzá.

Németh Ágnes kitért a közösségi oldalakra gyermekekről feltöltött fényképek problémáira is. Mint mondta, a gyermekeknek is vannak jogaik, így a szülőknek meg kell velük beszélni, hogy feltehetik-e a fotót. Olyan képet kell választani, amit a gyermek felnőtt korában sem fog szégyellni – fejtette ki, kiemelve: semmilyen körülmények között sem szabad meztelen képet felrakni, mert az sérti a gyermek jogait.

A csatorna műsorát ide kattintva tekintheti meg.

Forrás: hirado.hu

2015. május 11. 10:14 | Biztonságos internetezés, Haladó, Kezdő