image (45)

Az idő az, amiből soha sincs elég, így jól jöhet egy olyan app, ami abban segít, hogy az olvasásnál takarítsunk meg értékes perceket.

A gyorsolvasás képessége ott lapul valamennyiünkben, csak épp elő kell csalogatni, például egy olyan ingyenes androidos alkalmazással, mint amilyen a Read Faster.

Az alkalmazás az RSVP (Rapid Serial Visual Presentation) módszert használja, amely – stanfordi kutatók ötlete alapján – szavanként tárja elénk a szöveget, s még a szavakon belül is kiemeli az úgynevezett optimális felismerési pontokat a gyorsabb olvasás érdekében.

Korábban már mutattunk egy hasonló elven alapuló weboldalt, de akár androidos telefonunkon is próbálhatunk minél gyorsabban olvasni. Tetszésünk szerint állíthatjuk be a megjelenítés sebességét 100 és 1000 WPM (szószám percenként) között, de persze bármikor visszakapcsolhatunk normál olvasási módra.

Az alkalmazásba szövegeket másolhatunk, kereshetünk telefonunk/táblagépünk mappái között, sőt weboldalak szövegét is megoszthatjuk az alkalmazással – a lényeg, hogy minél rövidebb idő alatt minél több információhoz juthassunk.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. május 7. 08:38 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő