Google-Street-View-itthon

Budapesti és környékbeli parkok, kirándulóhelyek, vidéki városok színházai, nevezetességei is várják mostantól a nyaralást, vagy hétvégi túrázást, napozást, pihenést tervezőket a Google Street View-n.

Mielőtt hazai úticélt választanánk, körbenézhetünk például a botanikuskertként működő ELTE Füvészkertben, a sportot és kikapcsolódást igérő Tabánnál, a Kis Svábhegyen, a Hármashatárhegyen, a fővárostól távolabb pedig várja a kirándulókat például az Aggteleki Nemzeti Park és a veresegyházi Medveotthon. A városlátogatást tervezőknek segít a Győri és az Egri Bazilika, a Szegedi és a Pécsi Nemzeti Színház, vagy Budapesten például a Szent István Bazilika és a Magyar Vasúttörténeti Park virtuálisan bejárható Street View változata.

Magyarország autóval megközelíthető helyeit már 2013 óta be lehet járni a Street View-n, tavaly tavasz óta pedig több tucat, olyan történelmi, kulturális vagy turisztikai szempontból fontos hely várja az internetezőket, ahol autóval nem, csak a most megjelenő új helyekhez hasonlóan, különleges, hátizsákra, triciklire vagy éppen zsúrkocsira erősített fényképezőgéppel tudott dolgozni a Street View operátora. Ezeket a helyeket már utazás előtt bárki virtuálisan körbejárhatja, csak internetkapcsolat, és egy számítógép, okostelefon vagy tablet kell hozzá. Asztali gépen a Google Térkép jobb alsó sarkában lévő kis sárga figurát a térképre húzva egy kék vonal mutatja, hol van Street View. Így lehet bemenni épületekbe, parkokba is. Telefonon, tableten a Google Térképben a helyre kattintva megjelennek a Street View fotók is.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

2015. június 10. 09:16 | eKultúra, Haladó, Kezdő