image (57)

Ha családja még nem próbálta a bevásárlások összehangolását mobillal intézni, akkor most érdemes tenni egy próbát, ugyanis egy remek magyar alkalmazás készült erre a célra, ráadásul ingyenes.

már nálunk is ajánlott Out of Milk a legnépszerűbb megoldás arra, hogy a családtagok mindig pontosan tudják, hogy mi hiányzik otthonról, de ha valaki váltani szeretne, vagy csak mostantól akarja összehangolni szeretteivel a családi bevásárlólistát, akkor a Cetli appot érdemes kipróbálni. Egyrészt mert ingyen van, másrészt pedig mert magyar alkalmazásról van szó, amely AndroidraiPhone-ra és iPadre is letölthető.

Egy gyors regisztráció után először érdemes a Család menüpontot választani, hogy a felhasználónevek vagy emailcímek alapján hozzáadjuk körünkhöz a család tagjait, akiket a jobb felső sarokban a megosztás ikonnal adhatunk a listákhoz. Az Új Cetli lehetőséggel máris készíthetünk egy új bevásárlólistát, felül középen átírható a lista neve (pl.: szombati nagybevásárlás), majd a + ikont megnyomva új tételt írhatunk be. Megadhatjuk a termék nevét, illetve a mennyiségét (számmal és mértékegységgel).

Ha mindez megvan, akkor a család minden tagja látja, hogy mi hiányzik otthonról. Így nem kell cetliket magunkkal vinni és bárki megveheti a hiányzó terméket, amit jobbra húzással kihúzhat a listáról, erről pedig értesítést kap mindenki, aki a cetlihez hozzá lett adva, de természetesen privát listákat is összeállíthatunk. A cetiket felhőben tárolja az app, de az androidosok netkapcsolat nélkül is elérhetik a listákat.

Vásárlás után a digitális cetlikhez készíthetünk fényképet a blokkról, így azt is mindenki megtudja, hogy mi mennyibe került, illetve nyomon követhetővé válnak a család kiadásai.

Forrás: HVG
Fotó: HVG