Battery icon

Már elérhető a legfrissebb lista az alkalmazásokról, amelyek a leginkább igénybe veszik az androidos telefonok erőforrásait: gyorsan leszívják az akkut és a mobilnettel sem takarékoskodnak.

Gyakran már csak akkor vesszük észre, hogy túlterhelt a telefonunk, amikor a szokásosnál jóval lassabban reagál az utasításokra, vagy gyorsabban merül. Ezekért legtöbbször az eszközre telepített alkalmazások a felelősek, azok ugyanis funkciójuktól függően az akkumulátorra, a tárhelyre és az adatforgalomra is hatással vannak. Az AVG vírusvédelmi program mögött álló cég éppen ezért negyedévente elkészíti listáját azokról az androidos appokról, amelyek a leginkább terhelik az okostelefonokat.

A telefont legjobban terhelő/merítő/lassító alkalmazások mindenféle szempontból vizsgált körének gyakori szereplője a Facebook. Ennél persze nem (feltétlen) az a megoldás, hogy “akkor nem kell használni”, a Facebooknak van hivatalos telefonkímélő verziója, illetve külső fejlesztők is készítettek talán még jobb alternatív Facebook appot. Nem mennénk végig mindegyik program alternatíváin, de ehhez hasonlóan szinte mindenből lehet valamilyen másik alkalmazást találni.

Az automatikusan induló, a telefont leginkább lassító appok sorrendje: Facebook, Google Play, Facebook Pages Manager, BBM (kommunikáció), Words With Friend.


Fotó: AVG Technology

A felhasználó által indított alkalmazások közül összességében a Snapchat igényli a legtöbb erőforrást. A végső sorrend: Snapchat, Amazon bevásárlós appja, Spotify, a Line üzenetküldő és Samsung WatchON (Video).


Fotó: AVG Technology

Az automatikusan induló appok közül a Facebook, a Yahoo! Japan, a The Weather Channel, az Antivirus & Security és az Instagram generálják a legnagyobb adatforgalmat.


Fotó: AVG Technology

A felhasználók által indított alkalmazások esetében ugyanez a sorrend így alakul: Tumblr, Netflix, Snapchat, BBC News, Samsung WatchON (Video).


Fotó: AVG Technology

Ha számít a tárhely (szóval ha nincs sok), akkor az alábbi, automatikusan induló alkalmazásokra figyeljen oda. A legtöbbet a Facebook foglalja el, majd az Sp-Mode Mail, az Instagram, a Facebook Pages Manager és a Google Play a sorrend.


Fotó: AVG Technology

A készüléken a legtöbb helyet a felhasználók által indított appok közül a Spotify foglalja el. A további sorrend: Chrome böngésző, Amazon Kindle, Aillis, Amazon Shopping UK.


Fotó: AVG Technology

Az automatikusan induló appok közül az Android Firmware Updater fogyasztja a legtöbb energiát. További akkugyilkos alkalmazások: ChatON Voice & Video Chat, Beaming Service for Samsung, Samsung Security Policy Update, Google Play.


Fotó: AVG Technology

A felhasználók által használt alkalmazások közül a Samsung WatchON (Video) kíméli a legkevésbé az akkumulátort. Az utána következő sorrend: Snapchat, Amazon Shopping UK, BBC News, Walmart.


Fotó: AVG Technology

A játékok közül a legtöbb erőforrást az alábbi alkalmazások használják: Hay Day, Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Farm Heroes Saga, Clash of Clans.


Fotó: AVG Technology

Az akkumulátort a Hay Day, a Candy Crush Soda Saga, a Candy Crush Saga, a Clash of Clans és a Don’t Tap The White Tiles veszi igénybe.


Fotó: AVG Technology

Ha fontos a tárhely, akkor a Despicable Me, a Hay Day, a My Talking Angela, az 8 Ball Pool, valamint a My Talking Tom játékokat kerüljük.


Fotó: AVG Technology

A legnagyobb adatforgalmat a Words With Friends generálja, az utána következő sorrend: Hay Day, Clash of Clans, Candy Crush Saga, 8 Ball Pool.


Fotó: AVG Technology

Forrás: HVG