windows-8-flag-logo-blue

Az idei év egyik legkevésbé drámai biztonsági frissítőcsomagját adta ki a Windowsokhoz a Microsoft, de a pakk még így is hat egységből áll, melyek közül három kritikus besorolású biztonsági hibákat javít.

Az októberi hibajavító kedden kiadott, mostanra már mindenkihez megérkezett javítócsomag hat csoportba rendezve összesen 33 hibát javít a Windowsban (Vista és újabb verziók), az Internet Explorerben (7-11 verziók) és az Office-ban (2007 és újabb verziók). Mindhárom szoftverben befoltozhatunk most egy-egy olyan biztonsági rést, amely a számítógép feletti távoli hatalomátvételt teszi lehetővé.

Érdekességként kiemelhető az MS15-110-es patch által orvosolt három hiba, melyeknek köszönhetően lehetőség van arra, hogy valaki csupán azáltal jusson be távolról a számítógépünkre, hogy mi megnyitottunk a gépen egy vírusos Excel-táblázatot.

A frissítések telepítésére – ha nincs automatikusra állítva a kapcsoló – a Vezérlőpult Windows Update pontjában van lehetőség. Az automatikus frissítés megléte esetén már csak újra kell indítani a számítógépet, a hibajavítások akkor települnek és aktiválódnak majd.

Forrás: HVG
Fotó: Google

2015. október 15. 13:14 | Biztonságos internetezés, Haladó, Kezdő