image

A Duolingo nem csak a nyelvtanulásban segít, hanem a nyelvtudás szintjének ellenőrzésében is. Fizetős felmérésük már régóta van, most pedig itt az ingyenes gyorsteszt.

Fejlesztői szerint a Duolingo Quick Test által adott vizsgaeredmény igazodik a nyelvtudás szintjét Európa-szerte bekalibráló Közös Európai Referenciakerethez, és összhangban van a népszerű, 250 dollárba kerülő standardizált, TOEFL nyelvvizsga értékelési rendszerével is.

Ezzel együtt a Duolingo Quick Test nem ér fel egy nyelvvizsga erejével, inkább becslés szintű eredményt ad, ami arra tökéletes, hogy mindenki felmérhesse a tudását, mielőtt például állásra vagy oktatási programra jelentkezik, vizsgára készül. A passzív nyelvtudást mérő teszt eredmény abban is segít, hogy mindenki saját tudásszintjéhez illeszkedve tervezheti meg a további nyelvtanulását.

A gyorsteszt Duolingo Quick Test névre hallgat, ide kattintva azonnal indítható, az ingyenes “Gyorsteszt” / “Quick Test” lehetőséget kell választani. Aki inkább telefonján szeretné, annak jó hír, hogy iPhone-ra és androidos készülékekre alkalmazásként is lehet telepíteni.

A kitöltés egyéni tempótól függően nagyjából 5-10 percet vesz igénybe. Ezután azonnal megmutatja meg a rendszer a gyorsteszt százalékos eredményét, egy tanúsítványban, ami hozzáadható a személyes LinkedIn-profilhoz is.

Forrás: HVG
Fotó: Duolingo

 

2015. október 1. 13:56 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő, Még több informatika