photo-sharing

Aki valaha használta az androidos készülékekre és iPhone-ra is elérhető, lopáson kapott alkalmazást, jobb, ha most azonnal jelszót cserél.

Néhány órával azután, hogy a német Peppersoft szoftverfejlesztő cég programozója, David Layer-Reiss rosszindulatú kódot talált egy Instagramhoz kapcsolódó alkalmazásban, az Apple és a Google is törölte az appot az App Store-ból és a Google Play áruházból – számolt be a Mashable. A Who Viewed Your Profile – InstaAgent nevű alkalmazást számítások szerint több mint 500 ezren töltötték le készülékükre.

A programozó kedden a Twitterre posztolta ki a problémás kódsort. A kommentárja szerint a kódsor segítségével a felhasználók nevét és jelszavát külön titkosítás nélkül egy ismeretlen szerverre továbbították, emellett pedig az app a felhasználók engedélye nélkül tett közzé fotókat azok profilján.

A Kapersky Labs még 2014-ben arra figyelmeztette a felhasználókat, hogy körülbelül 10 millió kártékony androidos app kering a nagyvilágban, s mindez annak ellenére van így, hogy a Google szigorított biztonsági előírásain a Google Playjel kapcsolatban. Legutóbb két androidos játék kapcsán derült ki, hogy azok ellopják a felhasználók Facebook-jelszavát.

Forrás: HVG
Fotó: HVG