Margo-FM

A Hallgass, olvasó! hangoskönyv applikációval mai magyar írók művei hallhatóak népszerű színművészek előadásában. Letölthető a mobilos hangoskönyv applikációt, amelyen ismert, mai írók – Dragomán György, Grecsó Krisztián, Tóth Krisztina, Bereményi Géza vagy Lackfi János – egy-egy művét olvassák fel olyan népszerű, javarészt budapesti színházak színészei, mint Básti Juli, Kautzky Armand, Csuja Imre, Kern András, Máté Gábor vagy Mácsai Pál. Az ingyenesen letölthető Hallgass, olvasó! alkalmazást a Deák téri Földalatti Vasút Múzeumban mutatták be.

A mobil alkalmazás jövőre frissül, így újabb novellák és költemények hallgathat, aki a Hallgass, olvasó!-val utazik. A Margó.fm alkalmazás iOS-re és Android-ra egyaránt elérhető.A hangoskönyv tartalma:

1. Grecsó Krisztián: Mellettem elférsz (részlet) – Kern András
2. Tóth Krisztina: A boka története – Friedenthal Zoltán
3. Bereményi Géza: Jézus újságot olvas – Máté Gábor
4. Kemény Lili: Psyché télikabátban, Téli eső fölszáradása a Városligetben, Kettőnk közül, Titkosírás, Magasfeszültség – Tenki Réka
5. Lackfi János: Gavallér Princip karácsonya – Csuja Imre
6. Dragomán György: Cukor – Mácsai Pál
7. Nagy Gabriella: Ádvent, Szeretlek – Básti Juli
8. Sirokai Mátyás: A beat tanúinak könyve – Kautzky Armand

A BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. és a Margó Irodalmi Fesztivál által készített app kapcsán Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, hogy azért is állt az alkalmazás mellé a főváros, hogy a kultúrát népszerűsítő kampányát digitális területen is kiterjessze, és a komoly irodalom minden korosztály számára elérhetővé váljon.

A magyar irodalom sokféle, izgalmas és rólunk szól – állítják a Budapestet immár ötödik éve, nyaranta irodalmi programokkal átszövő Margó Irodalmi Fesztivál szervezői. Állításukat igazolja, hogy a Margó egyre népszerűbb, és idén már a nyári programsorozat mellett egy őszi „különkiadás” is zajlott.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

2015. december 11. 15:18 | eKultúra, Haladó, Kezdő