image

Akár androidos telefonunk, akár iPhone-unk van, az alábbi alkalmazás segít felderíteni a közelünkben lévő wifi hotspotokat.

Ma már a legtöbben – igen helyesen – jelszóval védik a wifijüket, így kicsi az esély arra, hogy csak úgy véletlenül ingyenes wifire tudunk rácsatlakozni. Azonban jó pár helyen, például éttermekben, kávézókban, hostelekben kifejezetten felhívják a figyelmet az ingyenes internetezés lehetőségére.

A Free Wi-Fi Finder nevű program (iOSAndroid) pedig, bárhol is vagyunk a világon, megtalálja a hozzánk legközelebbi wifi hotspotokat, akár online módon, akár offline adatbázisa segítségével.Miután telepítettük az ingyeners appot, engedélyezzük neki tartózkodási helyünk felismerését, és ezután pillanatokon belül meg is kapjuk egy térképen a hozzánk közel eső hotspotokat. Ha megérintjük valamelyik ikont, többet is megtudunk az ingyen wifit kínáló helyről, de arra is van lehetőség, hogy listát kérjünk a hotspotokról. Ekkor is megkapjuk valamennyi hely pontos címét (irányítószámmal együtt), és ha valamelyiket kijelöljük, még azt is megmutatja az app, hogy pontosan hogyan juthatunk el oda.

Forrás: HVG
Fotó: HVG