elsa2

Az ELSA segítségével addig gyakorolhatod a kiejtést, amíg tökéletesen megy. Ingyenes alkalmazás segít abban, hogy minél tökéletesebb legyen az angol kiejtésed: az ELSA Speak különösen azok számára hasznos, akik autodidakta módon vagy nem anyanyelvi tanárnál tanulnak, és így a helyes beszéd elsajátításában nincs segítségük.

Az alkalmazást le lehet tölteni iPhone-ra és androidra is. Az instrukciók természetesen angolul vannak, így leginkább középhaladóknak (vagy annál jobban tudóknak) ajánlott.Mivel a magyar nyelv nincs a választható anyanyelvi opciók között, ezért a letöltés után az Other-t kell kiválasztani. Elsa, a “tanár” üdvözli a felhasználót, még a nevünket is megkérdezi, majd elkezd velünk “beszélgetni”. Ez úgy zajlik, hogy az applikáció kérdésére a leírt felelet felolvasásával válaszolunk, majd kapunk egy értékelést, amiben Elsa pirossal, zölddel vagy sárgával jelzi, milyennek találta a kiejtésünket.

Amivel nem volt elégedett, azt bővebben kifejti, hogyan kellett volna ejtenünk, de még a betű- és hangképzésre is kitér. Elvileg ha néhány hónapig napi 10 percet gyakorlunk az alkalmazással, 40 százalékkal is javulhat a kiejtésünk. Te kipróbálnád?

VIDEÓ: Így használd az Elsa applikációt:

 

Forrás: Szeretlek Magyarország

2016. július 5. 14:07 | eMunka, Haladó, Hasznos linkek, Kezdő