article

A magyar startup-zászlóshajó a legjobb alapítóknak járó kategóriában nyert Londonban. Árvai Péter társalapítót szerda este fogadja David Cameron brit miniszterelnök.

Európa legrangosabb startup-díjának, a The Europas Awardsnak az egyik kategóriáját – a legjobb alapítóknak járót – nyerték el kedd este Londonban a Prezi alapítói Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám.

A londoni zsűri a döntőbe jutott hat startup közül választotta ki a nyertest. Indoklása szerint a magyar cég sikere egész Európában példaértékű. Árvai Péter társalapítót szerda este fogadja David Cameron brit miniszterelnök – tette hozzá Faix Csaba.

“A díj egy újabb bizonyíték arra, hogy kitartással és sok munkával itthonról is lehet világsikert elérni” – jelentette ki Árvai Péter a díjátadó után.

Mike Butcher, a zsűri elnöke pedig azt mondta: “az alapítók nemcsak bámulatos cégkultúrát építettek fel, de azt is megmutatták, hogyan lehet rövid idő alatt 40 millió felhasználót szerezni. Egész Európában ritkák az ilyen sikerek, amelyet mi szerettünk volna ezzel a díjjal is elismerni”.

Az idén ötödik éve átadott díjat eddig még egyszer sem nyerte el magyar startup.

Forrás: hvg.hu

Fotó: Stiller Ákos

 

2014. június 11. 16:00 | Kezdő, Magyar sikerek