Businesswoman working on computer

A HVG Állásbörze szervezői hat év tapasztalatai alapján kifejezetten a nők karrierjének támogatására is találkozót hoztak létre, hogy az álláskeresők és a cégek minél könnyebben találjanak egymásra.

A nők hátrányt szenvednek a munka világában. Ez a megállapítás jó ideje közhelynek számít nem csak nálunk, hanem olyan, jóval fejlettebb munkakultúrájú országokban is, mint az Egyesült Államok vagy az Európai Unió nyugati tagállamai. Az újabb és újabb kormányzati intézkedések, a nők támogatása iránt elkötelezett cégek és a civil szervezetek erőfeszítései ellenére a helyzet csak lassan javul külföldön és nálunk is.

A Jobline Női Karriernapon azok a cégek várják állásajánlataikkal az érdeklődőket, amelyek komoly hangsúlyt fektetnek a nők előrejutásának támogatására, mert maguk is nagy számban toboroznak nőket, akik számára családbarát munkahelyeket teremtenek.

Először nyílik lehetőség arra, hogy a karriert tervező nők szervezett keretek között találkozhassanak azokkal a munkaadókkal, amelyek testre szabott lehetőségeket kínálnak számukra. A Jobline Női Karriernapon állásajánlatokkal várnak a nőket kiemelten támogató vállalatok, az előadások, meetupok pedig felkészítenek az előtted álló kihívásokra.

Az álláskeresők ezen a napon szakmai előadásokat hallgathatnak meg arról, nőként hogyan tervezzék meg a karrierjüket, és milyen kihívásokra számíthatnak egy állásinterjún. Az is kiderül többek között, hogy egy nőnek hogyan kell stílusosan bemutatkozni egy cégnél ahhoz, hogy azonnal jó benyomást tegyen mindenkire, miként lehet eredményes bértárgyaló, és milyen speciális ismeretekre van szükség annak érdekében, hogy helytálljon a férfiak világában.

A rendezvényen a legkiválóbb coach-okkal és HR-szakemberekkel találkozhatnak az érdeklődők, hogy személyes tanácsokat kapjanak a karrierépítéssel és a personal branding kialakításával kapcsolatban. A szakértőkkel folytatott beszélgetések bepillantást nyújtanak a CV-írás rejtelmeibe, tájékoztatnak a visszafogottan nőies stílus legújabb trendjeiről, és az álláskeresők választ kapnak bármilyen egyéb szakmai kérdéseikre is.

Jobline Női Karriernapon a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges.

Időpont és helyszín:

2014. junius 14. • 10:00-18:00 • Bálna Budapest

 

Forrás: jobline.hu

2014. június 11. 16:00 | Események, Kezdő, Nők és infokommunikáció