Children sister friends kid girls playing together with tablet p

Október 2-án harmadik alkalommal kerül megrendezésre az európai uniós „Safer Internet Plus” (SIP) program keretében „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra”című konferencia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) szervezésében.

Az idei konferenciára kb. 200 szakember regisztrált az oktatás, a média, a kormányzat, az ipar és a civil szféra területéről. A rendezvényen a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdésekről, például a magánélet védelméről, a családnak, az iskolának, a médiának a tudatosításban betöltött szerepéről, új online trendekről hallhatunk majd 22 előadást.

A rendezvény lehetőséget ad arra, hogy a szakemberek és érdeklődők megvitassák, hogyan befolyásolja az internet a gyermekek és fiatalok fejlődését, életét. A konferencia célja, hogy ráirányítsa a figyelmet az új kihívásokra, az online fenyegetettségre, és segítsen megosztani a legjobb gyakorlatokat.

A konferencia a Safer Internet Plus projekt keretében valósul meg. A projekt célja az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban, az internet és az új online technológiák használatának – különösen a gyermekek számára való – biztonságosabbá tétele, a jogellenes, valamint a felhasználó által nem igényelt tartalom elleni küzdelem hatékonyságának biztosítása.

A konferencia ideje alatt élő internetes közvetítés látható a www.gyermekmento.hu és

a www.saferinternet.hu honlapokon.

A magyarországi SIP-konzorcium feladatai és munkamegosztása:

• Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat: tudatosító központ, koordinátor, www.gyermekmento.hu

• Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: segélyvonal és e-mailes tanácsadás gyerekeknek, www.kek-vonal.hu, e-mail: www.kek-vonal.hu/emil, ingyenesen hívható telefonszám: 116 111

• Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.: Biztonságosinternet hotline: káros és jogsértő internetes tartalmak bejelentése, www.biztonsagosinternet.hu

(Az Európai Unió Safer Internet programjának hivatalos honlapja: www.ec.europa.eu/saferinternet)

A konferencia időpontja és helyszíne:

2014. október 2., 9  – 17 óráig

Radisson Blu Béke Hotel, 1067 Budapest, Teréz krt. 43.

További információ:

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Pethő Zsófia
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

PR munkatárs
telefon: +36 1 475 7027, +36 30 436 37 67
e-mail: petho@gyermekmento.huBorsi Zsuzsanna
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Safer Internet Program koordinátora
telefon: +36 1 475 7017, +36 70 70 80 574
e-mail: borsi@gyermekmento.hu

Forrás: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

2014. október 1. 12:53 | Biztonságos internetezés, Események, Kezdő