shutterstock_161612549

Sok olyan program létezik, aminek használatához be kell regisztrálni az adott program weboldalán. Ezzel nincs is semmi probléma, egy regisztrációtól még nem dől össze a világ. Az viszont már idegesítő, mikor az adatainkat egy hecker (vagy több) lenyúlja, és felteszi a netre mindenkinek látható módon. A jobbik eset, hogy ezt észre vesszük, és töröljük magunkat. Viszont ha nem tudunk róla, hogy más is használja a fiókunkat, abból baj is lehet.

Az alábbi oldal pont az ilyen esetek kizárására készült. Könnyedén tudjuk csekkolni, hogy közte vagyunk-e azon felhasználóknak, akik a regisztráció lopás áldozataivá váltak. E-mail címünk, vagy felhasználónevünk megadásával egyszerűen tudjuk ellenőrizni egyedül uraljuk-e belépési adatainkat vagy más is a mienket használja.

Ha minden rendben van a fiókjainkkal, akkor egy zöld üzenetben tudatja a jó hírt a rendszer. Viszont ha feltört accountunk van, piros jelzést kapunk, és látjuk, hogy mely oldalakról lopták el belépési adatainkat.

Persze az weboldal nem a világ összes oldalát vizsgálja, de a legnagyobbak megtalálhatók az adatbázisban. Ezeket persze megtaláljuk a lap alján.

ITT ellenőrizheted fiókodat!

Forrás: linkedin.hu

2014. november 20. 15:46 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő, Még több informatika