image (53)

Az ülőmunka, bár kényelmesnek tűnik, komolyan veszélyezteti az egészségünket. Ezért is fontos, hogy a telefonunkon legyen az alábbi app. 

Az ülőmunka halálos – kis túlzással ugyan, de igaz ez a megállapítás. A napi 8-10 órán keresztüli ülés komolyan károsítja belső szerveinket, kikezdi az egészségünket. Szerencsére mi is tehetünk ez ellen, elég, ha időnként mozgással szakítjuk meg az ülés monotonitását. Na de mikor mozogjunk, és milyen gyakorlatokat végezzünk? Erre ad választ, illetve segítséget a Rest+ nevű iOS-es app, amely amúgy pénzbe kerül, de most rövid időre ingyenessé tették.

Az alkalmazás alapbeállításban háromnegyed óránként figyelmeztet arra, hogy végezzünk el pár gyakorlatot – a figyelmeztetési időt a kis óra ikonon megváltoztathatjuk. Az egyszerű tornagyakorlatokat ábrákon láthatjuk a kijelzőn (a rajzos ábra háttérszínét a beállítások opció alatt testre szabhatjuk). A kis torna nem tart tovább 5-7 percnél, és tényleg érdemes elvégezni. Ha éppen nagyon fontos munkánk van, megállíthatjuk, és újra indíthatjuk a beépített óra visszaszámlálását, de talán érdemesebb rászánni azt a pár percet a mozgásra.

Forrás: HVG
Fotó: HVG

2015. május 19. 08:00 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő