Mobile phone with icons, Colorful Concept of communication, love

Szinte mindegyik okostelefonnak LED villog a tetején: kéken, pirosan vagy zölden, lassan pulzál, netán villog, ahogy sikerül. Pedig lehet úgy is, hogy értelme legyen.

Minden második androidos mobiltulajdonos meghúzza a vállát: nem tudja, mi ez az izé, pislog a LED, ha e-mail jön, vagy valami ilyesmi történik. Pedig a villogást már a gyári szoftverrel is valamennyire értelmessé lehet tenni – hát még milyen okos lesz az erre a célra fejlesztett két applikáció valamelyikével.

Gyakorlatilag ugyanis két app jöhet csak szóba, az innen letölthető Light Flow vagy a Light Manager. Az már a számítástechnika misztériumai közé tartozik, hogy melyik gyártó melyik készülékén éppen melyik hajlandó működni… Még az is megesik, hogy két tökéletesen azonos gyártmány közül az egyiken ez, az másikon amaz dolgozik megfelelően, ezért mindkettőből érdemes előbb próbát tenni az ingyenes változattal, s csak utána rákölteni néhány száz forintot.

A fent látható Light Flow lehetővé teszi hatszáznál több alkalmazás hozzárendelését az értesítési LED-hez. Beállíthatjuk, hogy melyik értesítés egészen pontosan milyen színárnyalattal jelezzen, mennyire gyakran pulzáljon, igényelünk-e hozzá hangot, rezgést, mi történjék éjjel vagy meghatározott más napszakokban.

Hogy hatszázból csak a leggyakoribb eseményeket említsük, működik a LED elmulasztott hívások, hangpostaüzenetek, naptári emlékeztetők, gmailek, e-mailek, SMS üzenetek, alacsony akkumulátorszint, térerő elveszítése, gtalk, Facebook-, valamint Twitter-üzenet esetén.

Ha a színt kedvünkre definiáljuk (például a gmailt a megszokott kékre, az SMS-t zöldre), a lehalkított vagy az asztalon hagyott telefonunkon is már messziről látjuk, mit hagytunk ki.

Forrás: hirado.hu

2015. június 8. 13:35 | Haladó, Kezdő, Még több informatika