DSC_4597 (2)

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén május 30-31. között rendezte meg jubileumi, 25. gyereknapi rendezvényét a Városligetben. Ez alkalomból ismét felállításra került a Safer Internet sátor, amelyen az elmúlt évekhez hasonlóan az NFM Infokommunikációért Felelős Helyettes Államtitkársága is részt vett a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) – eMagyarország Centrum és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) közreműködésével.

A rendezvényre a hétvége során körülbelül 200 ezer fő látogatott ki, a Biztonságos Internet Sátorban pedig körülbelül a két nap alatt 10 ezren fordultak meg. A sátorban egyébként az érdeklődök információkat kaphattak a közösségi oldalakról és a biztonságos internet-használatról, kisebbek és nagyobbak is kipróbálhatták a helyszínen kiállított szórakoztató digitális eszközöket. A bemutatott digitális rajztáblákon olykor-olykor pedig igazi remekművek születtek.

Külön siker volt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett játék, amely során a Safer Internet Sátrat meglátogató gyermekek útleveleikbe minden állomáson pecsétet szerezhettek, és az összes pecsétet összegyűjtők között kisebb ajándékcsomagok kerültek kisorsolásra. De azoknak sem kellett bánkódniuk, akik a sorsoláson nem nyertek, hiszen mindenki távozott egy-egy apróbb ajándékkal. Az NFM – KIFÜ – NISZ Zrt. állomáson a gyermekek biztonságos internet-használatról szóló kvízt tölthettek ki, a kisebbeknek pedig vidám színezőkkel kedveskedtünk.

Bízunk benne, hogy ezt a lehetőséget is megragadva számos gyermeket és szülőt ismertethettünk meg az internet világával, s hívhattuk fel figyelmüket annak veszélyeire.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Fotó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat