D__CC201107180011

Az uniós és állami támogatásból megvalósult oktatóportál már több díjat is kapott: nem sokkal az indulást követően elnyerte az Év honlapja díjat e-learning kategóriában és a különdíjat oktatási kategóriában.

Most júniusban pedig a német és nemzetközi viszonylatban is jelentős Comenius EduMedia Award legmagasabb szintű elismerését kapta meg a Zanza. A Comenius EduMedia Award 1995 óta értékeli és díjazza azokat a kiadókat és fejlesztőket, akik példaértékű digitális oktatóanyagokat hoznak létre. A beadott pályaműveket szigorú kritériumrendszer alapján egy 10 tagú nemzetközi zsűri bírálja el. Idén 27 országból több mint 170 terméket neveztek a versenyre, melyből 19 pályaművet díjaztak Comenius EduMedia Éremmel, köztük egyedüli magyar díjazottként a Zanza.

A portál a magántanulókat és az érettségire készülő diákokat segíti rövid oktatóvideókkal és hozzájuk kapcsolódó tesztekkel, feladatokkal. 2014-es novemberi indulása óta közel 200 000 látogatója volt, az érettségi időszakban pedig 46 000 diák használta nap mint nap.

Hogy mi legyen a következő tantárgy, ami bekerül a zanza videók sorába, a felhasználók dönthetik el szavazással.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

 

2015. július 21. 13:21 | Haladó, Kezdő, Magyar sikerek