image (89)

Sokan ismerjük azt a bosszantó pillanatot, amikor eszünkbe jut, hogy valamit sürgősen vásárolnunk kellene, aztán rájövünk, hogy vasárnap van, és még csak nem is tudjuk, hogy a közelben melyik bolt van nyitva. Főleg, ha nem otthonunk környékén vagyunk, hanem ismeretlen körzetben vagy városban. Ekkor jön jól ez az ingyenes alkalmazás.

Már megszokhattuk azt gondolatot, hogy vasárnap a legtöbb bolt nincs nyitva, de így is kerülhetünk kellemetlen helyzetbe a zárva tartás miatt. Például mert elfelejtjük, vagy mert nem tudtunk szombaton bevásárolni, esetleg mert nem tudjuk, hogy a közelben melyik bolt van nyitva vasárnap. Még rosszabb, ha épp nem otthonunkban vagy annak környékén vagyunk, hanem ismeretlen körzetben, netán másik városban. Ilyenkor jelent nagy segítséget az Androidra ingyen letölthető BoltMindennApp alkalmazás, amely listázza és térképen mutatja a vasárnap is nyitva tartó üzleteket.

Az alkalmazásba lépve megadható egy cím, amelynek környékén keresnénk vasárnap is nyitva tartó boltot, de ha helyzetünk megadása be van kapcsolva, akkor a “Mi van a közelben” lehetőségre nyomva máris megjelenik a közelben nyitva tartó üzletek listája. A vasárnap is nyitva tartó boltok csak az egyik kategória, hiszen választhatjuk a közelben lévő további boltok, hipermarketek, szupermarketek, pékségek, benzinkutak és nemzeti dohányboltok listáját is.

A lista felett az “Összes pont mutatása” segítségével egyből térképen láthatjuk, hogy a boltokat merre találjuk. Ha a lista nézetben maradunk, akkor látjuk azt is, hogy hány kilométerre vannak a felsorolt üzletek, a profiljukra kattintva pedig el is navigálhatjuk magunkat a boltig – térképen látható a bolt címe és a mi helyzetünk –, illetve megjelenik a nyitvatartási rend.

A jobb felső sarokban további lehetőségek választhatók, itt pedig a “Saját pont felvitele” opció a legfontosabb. Ha hiányolunk egy üzletet a listáról, akkor mi is segíthetünk másoknak, és persze ez a boltvezetőknek is egy újabb lehetőség a reklámra. Itt megadható a bolt minden fontos adata (cím, weboldal, emailcím, telefonszám, nyitvatartási rend, vasárnap is nyitva tart-e).

Forrás: HVG
Fotó: WP Online Creative Digital

2015. augusztus 2. 08:22 | Haladó, Hasznos linkek, Kezdő