students with smartphones making cheat sheets

Mérhető-e, ami láthatatlan? Mennyi a gravitációs gyorsulás értéke a tanteremben? Miből lesz a szivárvány? Ezek a kérdések már az általános iskolában is előkerülnek, a magyar GeoMatech program keretében pedig a fizikai kísérletek táblagépen, okostelefonon és digitális táblán is könnyen megjeleníthetőek lesznek.

Az idei tanév kezdetéig több mint 950 iskola mintegy 2500 tanára ismerkedett meg továbbképzés keretében a legkorszerűbb elektronikus oktatási technológiákkal. Elkészültek, és hamarosan bárki számára elérhetőek lesznek a fejlesztő weboldalán azok a mobileszközökkel is elvégezhető kísérletek, amelyek az okostelefonok érzékelőit hívják segítségül.

Segítségükkel szemléltethetőek lesznek majd a fizika törvényszerűségei. A mobiltelefonok ma már olyan mérési eszközökként használhatóak, amelyek az oktatást is nagyban segítik. A GeoMatech program keretében összekapcsolták a mobiltelefont a számítógépekkel, a GeoGebra program segítségével feldolgozzák a jeleket és a könnyű megértés biztosítása érdekében grafikusan is ábrázolják az eredményeket. Amikor például a diákok a mobilt a kezükben mozgatják, akkor a számítógép megjeleníti az mobil érzékelő által küldött jeleket.

Forrás: Infotér

2015. szeptember 15. 11:05 | Digitális írástudás, Haladó, Kezdő