NFC

Ha máshonnét nem, a Szigetről ismerős lehet az NFC: ennek birtokában lehetett pénztárca nélkül fizetni a fesztiválon.Az NFC (Near Field Communication) számos okostelefonon egy „N” betűvel jelzi jelenlétét az értesítési sávon.

A kis hatótávolságú adatátviteli technika segítségével néhány centi távolságból tudunk adatokat cserélni: olyasmi megoldás ez, mint amivel a céges belépők mágneskártyáját azonosítják belépéskor. Elméletileg rendkívül sokoldalúan felhasználható fizetésre, adatcserére. Bár a Deloitte szerint már minden készen áll az NFC képes telefonok fizetésre való használatát illetően, a világ számos országával ellentétben nálunk még meglehetősen ritkán tudjuk igénybe venni a több éve bevezetett technológiát.

Ha eltekintünk a ritka alkalmakkor, amikor telefonszámot, vagy egy fotót cserélünk az ismerősünkkel, s kábel híján az NFC a leggyorsabb megoldás, ma még nemigen lehet mire használni. Bár adatbiztonsági kockázata csekély, de egy cseppnyi szuflát ez is fogyaszt az akkumulátorból – s alapszabályként lehetőleg mindig csak az legyen bekapcsolva egy mobilon, amit valóban használunk is.

Célszerű Androidon a Beállítások/Továbbiak/NFC menüpontban kikapcsolni, s csak a legközelebbi használat idejére, átmenetileg kapcsolni vissza.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu

2016. január 14. 15:26 | Digitális írástudás, eÜgyintézés, Haladó, Kezdő