apkmirror

Időnként előfordul, hogy frissítés után rosszabb lesz okostelefonon az alkalmazás, mint előtte. Többnyire abból származik a baj, hogy a fejlesztők elmulasztják megvizsgálni a program kompatibilitását a mi telefonunkon használt operációs rendszerrel – például az amúgy kiváló MX Player rendszeresen késve veszi tudomásul az újabb Androidok megjelenését, s az app indításkor rövid hibaüzenettel elszáll.

Vagy más, a mobilra telepített szoftverrel ütközik egy-egy friss változat, netán egyszerűen kifelejtenek belőle valamilyen hasznos funkciót. Márpedig a mobilalkalmazásokat sajnos nem lehet egyszerűen downgradelni, azaz tetszőleges előző verzióra visszaállítani. Természetesen van megoldás.

Először is lépjünk be a mobil Beállítások/Biztonság menüpontba és engedélyezzük az „Ismeretlen források”-at. Ezután keressük fel az Android Police által működtetett APKMirrort, s innét töltsük le a nekünk tetsző változatot. (Természetesen minden program összes előzetes változatát nem találjuk meg itt, alkalmanként a weben kell keresgélnünk – ezt azonban egy vírusírtó védelme alatt tegyük.) Egy .apk fájlt fogunk kapni, amit a letöltés helyén kattintva telepíthetünk. Ne felejtsük el kikapcsolni az alkalmazás automatikus frissítését.

Forrás: hirado.hu
Fotó: hirado.hu