Stack of books with diploma against blue sky

Még néhány napig, február 15-ig van lehetőség jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, a felvételizőknek eddig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítést azonban február 23-ig tehetik meg.

Az Oktatási Hivatal az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: február 15-én, hétfő éjfélig kell a személyes és kötelező adataikat rögzíteniük a felvételizőknek, eddig kell megjelölniük a kiválasztott szakokat és feltölteniük a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumokat. Szintén legkésőbb eddig kell befizetniük a kiegészítő díjat – átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával – azoknak, akik a díjmentesen megjelölhető három jelentkezési helynél többet – legfeljebb hatot – jelöltek meg. Ezt követően, február 23-ig kell hitelesíteniük jelentkezésüket az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A jelentkezés véglegesítése előtt érdemes áttekinteni a január végén közzétett, a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében megjelent módosításokat, illetve az új jelentkezési lehetőségeket – írták. A www.felvi.hu oldalon elérhető tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a felvételi szabályokat, meghirdetéseket és a hasznos tudnivalókat, valamint a hivatalos kiegészítéssel módosított tartalmakat is.

A 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a felsőoktatási intézményekbe az nyerhet felvételt, aki érvényes jelentkezést nyújt be legalább egy jelentkezési helyre, rendelkezik a továbbtanuláshoz megfelelő végzettséggel (alap-, osztatlan mesterképzések, valamint felsőoktatási szakképzések esetében legalább érettségi bizonyítvánnyal, mesterképzések esetében oklevéllel). Feltétel még, hogy alapképzésen, osztatlan mesterképzésen a szabályoknak megfelelően kiszámított pontszáma elérje a jogszabályban meghatározott minimum 280 pontot, a felsőoktatási szakképzésben a 240 pontot, mesterképzésen az 50 pontot, illetve néhány állami ösztöndíjas alapszak esetében a korábban meghatározott (280 pontnál magasabb) minimum követelményt. El kell érnie a jelentkezési helyek egyikén a várhatóan 2016. július 26-án kihirdetendő ponthatárt és meg kell felelnie az adott szakon meghatározott egyéb feltételeknek.

Forrás: Infotér

2016. február 11. 11:23 | eÜgyintézés, Haladó, Kezdő