image

A jobb alváshoz elengedhetetlen, hogy az esti mobilozásnál egy alkalmazással kiszűrjük a kék fényt. Számítógépeken ez az app már bevált, most androidra is ingyen letölthető.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az elegendő alvás hiánya milyen veszélyekkel jár. Ezért fontos, hogy mobilon, tableten és számítógépen használjunk valamilyen alkalmazást, amely kiszűri a képernyőről áradó, az (el)alvás szempontjából nagyon káros kék fényt.

Ehhez a számítógépekre már jól bevált és pofon egyszerű szolgáltatás, az f.lux (innen Windowsra, Macre és Linuxra is letölthető) megjelent Androidra is, természetesen ingyen.

Itt sincs túl sok beállítási lehetőség, két effekt használata mellett 4 fontos dolgot lehet beállítani. A “Schedule” opció alatt meg lehet adni, hogy mikor szoktunk felébredni, hogy onnantól kezdve éljen a napközbenre kért beállítás. Felette pedig meg lehet adni, hogy napközben, naplemente idején és sötétedés után milyen erős legyen a szűrés és milyen legyen a képernyő – ezeket akkor célszerű próbálgatni, amikor az adott napszaknál tartunk.

Amennyiben egy régebbi, androidos mobilokra és tabletekre már bevált kékfény-szűrőt szeretne, a Night Owl remek választás.

Forrás: HVG
Fotó:  f.lux

2016. március 24. 17:38 | eEgészségügy, Haladó, Kezdő