Google

Van egy kevéssé ismert, pedig mindenkinek hasznos beállítása a Google-fiókunknak: az Irányítópult. Ha be lennénk jelentkezve a számítógépen a Google-ba (mobilon nem lehetetlen, de nehéz kezelni), akkor is újra jelszót kér, hogy itt beléphessünk az Irányítópultba.

Ez az a pont, ahonnan szinte minden Google termék – ha csak egy Gmail címünk is van, többet birtokolunk, mint sem sejtenénk – rejtett beállításai, adatai elérhetőek, sőt, itt lehet ellenőrizni a gyanús tevékenységeket is. A legutóbbi 28 napra vonatkozó információk a Google-fiók, a Naptár, az internetes és alkalmazástevékenységek, valamint a YouTube esetében érhetőek el. Innen nem csak a beállítások érhetőek el, hanem például törölni, vagy módosítani is lehet a nyomokat, adatokat. Ha például a Naptár szolgáltatást használjuk, látható az Irányítópulton, hogy kikkel találkoztunk, milyen emlékeztetőket írtunk a múlt hónapban.

Már csak azért is érdemes felkeresni az Irányítópulton a Legutóbbi tevékenységek és a Legutóbb használt eszközök menüpontot, hogy észrevegyük, ha szokatlan földrajzi helyről, ismeretlen készülékről vették igénybe a fiókunkat. Ha bármi gyanúsat észlelünk, kövessük az itt felsorolt biztonsági lépéseket.

Forrás: hirado.hu
Fotó: Reuters/Peter Power